{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Qingdao Liuting International Airport (TAO)

Port name
Qingdao Liuting International Airport
Port Type
Port of loading
Port Code
TAO
Country
China

Qingdao Liuting International Airport (IATA: TAO, ICAO: ZSQD) is de belangrijkste luchthaven Qingdao in de provincie Shandong. De airport ligt ongeveer 30 kilometer van het centrum van de stad. Qingdao is een zgn. focus city van vliegmaatschappij China Eastern Airlines en van Shandong Airlines. De IATA-code wordt gebruikt voor de oude naam Tsingtao.

Qingdaoairport

Uitbreiding

Van 2004 tot 2006 onderging de luchthaven een uitbreiding van de terminal. Tevens werden meer parkeerplaatsen gerealiseerd als onderdeel van de doelstelling om in 2010 als Liuting luchthaven af te handelen: 5,2 miljoen passagiers per jaar en 120.000 ton lading per uur. De start-en landingsbaan werd ook verlengd tot zijn huidige lengte.

Qingdao Jiaodong International Airport

In 2012 was Qingdao Liuting de 17e drukste luchthaven in China met 12,6 miljoen jaarlijkse passagiers. In December 2013 keurde de Chinese regering de bouw van Qingdao Jiaodong International Airport, ter vervanging van Liuting als de belangrijkste luchthaven van Qingdao. Deze zal worden gevestigd in Jiaodong, Jiaozhou, 39 kilometer van het centrum gelegen en zal jaarlijks 35 miljoen passagiers kunnen afhandelen.

Ports