{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

De haven Chittagong

Port name
Chittagong
Port Type
Port of loading
Port Code
BDCGP
Country
Bangladesh

Bangladesh ligt in Zuid-Azië. Het land wordt aan drie zijden begrensd door India en heeft in het zuidoosten ook een stuk grens met Myanmar (Burma). In het zuiden heeft Bangladesh een kustlijn aan de Golf van Bengalen. Het land bestaat voornamelijk uit de delta van de rivieren de Ganges en Brahmaputra. De hoofdstad en grootste stad van het land is Dhaka.

Chittagong

Chittagong is de tweede stad van Bangladesh en een belangrijke havenstad. De stad is zowel de hoofdstad van de divisie Chittagong als van het district Chittagong. De stad zelf telt ongeveer 2.000.000 inwoners, de metropool Chittagong ongeveer 3,8 miljoen. Het is een enorm snel groeiende stad aan de golf van Bengalen, met een spoorlijn naar het noorden.

Bay Terminal

De Chittagong Port Authority is in 2015 gestart met het opzetten van een nieuwe terminal op de Patenga kustlijn. Deze Bay Terminal wordt voorzien van alle moderne havenfaciliteiten. De Nederlandse minister van Infrastructuur Melanie Schultz bracht in 2015 een veldbezoek aan Haven Chittagong en de nieuw te bouwen Bay Terminal.

Chittagogong havenbezoek

Landbouw

Bijna twee derde van de bevolking van Bangladesh werkt in de landbouw en rijst is het belangrijkste product waarvan het land de op drie na grootste producent ter wereld is. Andere belangrijke producten zijn jute waarvan het land de tweede grootste producent ter wereld is, suikerriet, tabak en graan.

Industrie

De industriële sector is klein en de belangrijkste goederen zijn leer, papier en textiel.

Importeren vanuit Bangladesh (Chittagong)

Voor het importeren van Full Container Load (FCL)-lading (volle containers) en Less than Container Load (LCL)-lading (deelladingen) vanuit Chittagong (Bangladesh) naar Noord-West Europa, Haven Rotterdam - Nederland, Haven Antwerpen - België, en Haven Hamburg - Duitsland, wordt De Haven Chittagong - Bangladesh -voor de container - zeevracht door The Freight Hero gebruikt.

Boeken van een containerzending op www.thefreighthero.nl

Bent u geïnteresseerd in het boeken van een zeecontainer van Chittagong, Bangladesh, naar Rotterdam, Antwerpen of Hamburg, dan regelt The Freight Hero dat voor u. Wat zijn de kosten van een LCL-lading (Less than Container Load) van Chittagong, Bangladesh, naar Rotterdam, Antwerpen of Hamburg? De kosten van de zeevracht vindt u direct met een aantal eenvoudige kliks op www.thefreighthero.nl. (Gebruikt u hiervoor de Zoekbalk bovenaan op iedere pagina.)

Tarieven van een LCL-transport

U treft de kosten aan van Haven tot Haven inclusief de douane-inklaring. Uiteraard exclusief de invoerrechten en BTW. Indien gewenst regelt The Freight Hero ook de kosten van aflevering aan het door u gewenste afleveradres. Deze all-inn kosten treft u ook meteen aan op de website www.thefreighthero.nl. (Gebruikt u hiervoor de Zoekbalk bovenaan op iedere pagina.)

BESTEMMING VAN DE CONTAINERVRACHT UIT CHITTAGONG: ROTTERDAM, ANTWERPEN OF HAMBURG

INKLARING IN ROTTERDAM, ANTWERPEN OF HAMBURG

Inklaring in Rotterdam, Antwerpen of Hamburg gebeurt op het moment dat de zeecontainer in de Haven Rotterdam, Haven Antwerpen of Haven Hamburg is aangekomen.

Ports